[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 3 - ( 9-1399 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نقش شبکه روابط و یادگیری اجتماعی بر قصد فرزندآوری زنان شهر تهران در دوران کرونا
نورالدین فراش* 1، نگار رمضی2
1- گروه جمعیت شناسی، دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، ایران
2- دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران
چکیده:   (1017 مشاهده)
اهداف و زمینه­ ها: تصمیم‌گیری‌های افراد درباره اینکه آیا فرزندی داشته باشند یا نه، نه تنها متأثر از خصوصیات شخصی و عوامل زمینه‌ای مرتبط است، بلکه از خصوصیات و رفتارهای افرادی که با آنها تعامل دارند نیز تأثیر می‌پذیرد. بحران اخیر ویروس کرونا نیز  پیامدهای بسیاری بر زندگی اجتماعی داشته است و با توجه به اعمال محدودیت رفت و آمد و تأکید بر قرنطینه خانگی، ساختار و کارکردهای خانواده در دوران محدودیت­های کرونایی تغییر یافته و پیامدهایی برای هر یک از اعضای خانواده داشته باشد.
روش ­شناسی: روش مطالعه، پیمایشی و داده­ ها با استفاده از ابزار پرسش نامه و در حجم نمونه 398 نفر  از زنان متأهل ١٥-٤٩ ساله شهر تهران با استفاده از روش نمونه ­گیری چندمرحله ­ای گردآوری گردید.
یافته ها: نتایج نشان داد متوسط باروری ایده­ آل زنان 1.92 و میانگین فرزندان زنده متولد شده تا زمان بررسی 1.45 فرزند است. 22.2 درصد زنان نمونه مورد مطالعه تا زمان بررسی اعلام کردند که به ویروس کرونا مبتلا شدند. 24.1 درصد افراد قصد به دنیا آوردن فرزند(فرزند دیگر) را دارند. نتایج تحلیل لجستیک نشان داد با بالا رفتن سن، احتمال قصد باروری بیش‌تر می‌شود. زنان شاغل نسبت به زنان خانه‌دار قصد فرزندآوری کمتری دارند. تحصیلات، تاثیر معکوسی بر احتمال قصد به دنیا آوردن فرزند دارد. بیماری کرونا نیز وارد زندگی روزمره مردم شده قصد فرزندآوری را تحت تاثیر قرار داده است. مولفه­ های حمایت اجتماعی(حمایت مالی، عاطفی و مشورتی) و فشار اجتماعی شبکه روابط اجتماعی و یادگیری اجتماعی تاثیر معنی­داری بر احتمال قصد فرزندآوری دارند. مشکلات اقتصادی در دوران ویروس کرونا نیز تاثیر معکوس و معنادری بر احتمال قصدفرزندآوری زنان دارد
نتیجه گیری: قصد فرزندآوری زنان از زمینه­ های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و جمعیتی جامعه تأثیر می­ پذیرد در این میان شبکه‌ی روابط و یادگیری اجتماعی، به لحاظ پیوند در عرصه‌های چندگانه، افراد را بهم متصل می‌کند و نقش تعیین­ کننده­ای بر قصد فرزندآوری دارد.
واژه‌های کلیدی: شبکه روابط اجتماعی، یادگیری اجتماعی، کرونا، قصد فرزندآوری، زنان
     
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/25 | پذیرش: 1399/9/1 | انتشار: 1399/9/1
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Farash N, Ramazi N. Investigating the role of social networking and learning on women's intention of childbearing during the COVID_19. WESC 2020; 1 (3)
URL: http://womenresearch.ir/article-1-35-fa.html

فراش نورالدین، رمضی نگار. بررسی نقش شبکه روابط و یادگیری اجتماعی بر قصد فرزندآوری زنان شهر تهران در دوران کرونا. توانمندسازی زنان و جامعه پایدار. 1399; 1 (3)

URL: http://womenresearch.ir/article-1-35-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 9-1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
توانمندسازی زنان و جامعه پایدار women empowerment and sustainable society
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4570